22 березня 2024 р. 20:29

В Одесі можна отримати допомогу на оплату ЖКГ

Фото: Одеське життя

(Фото: Одеське життя)

В Одесі деякі громадяни можуть отримати адресну муніципальну підтримку на погашення заборгованості послуг ЖКГ. На це виділили понад мільйон гривень.

Про таке повідомили на сайті Одеської міської ради.

Зокрема, вчора  відбулося шосте засідання Комісії з визначення осіб, які потребують адресної муніципальної допомоги та перебувають у складних життєвих обставинах і не мають змоги своєчасно та в повному обсязі оплачувати за спожитті житлово-комунальні послуги.

На засіданні були розглянуті звернення громадян міста Одеси.

Комісія прийняла рішення призначити адресну муніципальну допомогу на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги 71 громадянину Одеси на загальну суму 1 065 200 грн. Дев'ятьом громадянам надано рекомендації для призначення адресної муніципальної допомоги на погашення заборгованості.

У міській раді уточнили, що адресна муніципальна допомога на погашення заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги громадянам міста Одеси надається в рамках Міської цільової програми на 2024-2026 роки.

А тим часом Уряд Італії перерахував перший транш допомоги у вигляді 500 тисяч євро для Одеси. Кошти підуть ремонт Спасо-Преображенського собору, який постраждав під час російської ракетної атаки влітку минулого року.

Координаторка ЮНЕСКО в Україні Кʼяра Децці Бардескі підтвердила отримання 500 000 євро для цієї місії. Найближчим часом очікується прибуття до Одеси експертної групи та безпосередньо очільниці офісу ЮНЕСКО в Україні. 

Допомогу Одесі Італія оголосила ще у жовтні 2023 року й вже у грудні визначила суму коштів для допомоги у відновленні собору. Однак транш у 500 тисяч євро перерахували до міжнародної організації ЮНЕСКО лише зараз.

Ірина Глухова

Поділитися