23 березня 2024 р. 09:32

Керівництву протипухлинного центру не вдалося припинити провадження за позовом ексдиректора

В'ячеслав Полясний. Фото: Odessa Online

(В'ячеслав Полясний. Фото: Odessa Online)

Судді Приморського районного суду Одеси відмовилися задовольнити клопотання чинного керівництва "Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру" щодо припинення провадження за позовом колишнього директора центра В'ячеслава Полясного.

Як зазначається у матеріалах справи, керівництво центру наполягало на відсутності предмету спору.

В обґрунтування зазначено, що відповідно до фактичних обставин справи предметом позовної заяви є визнання незаконним та скасування рішення Одеської обласної ради прозвільнення В'ячеслава Полясного з посади генерального директора центру та поновлення його на посаді, однак встановлено, що трудовий договір припиняється з наступного дня за днем його фактичної демобілізації.

А оскільки, за твердженням чинного керівництва центру, в матеріалах прави відсутні докази того, що В'ячеслав Полясний є демобілізованим то у позивача станом на момент звернення з відповідним клопотанням відсутній предмет позову. 

Це клопотання підтримав й представник Одеської обласної ради та її голови Григорія Діденка

Однак судді вирішили, що задоволення цього клопотання позбавить В'ячеслава Полясного можливості відстоювати свої права й відмовилися його підтримати.

В'ячеслав Полясний вимагає визнати незаконним та скасувати рішення Одеської обласної ради про своє звільнення та, відповідно, поновлення на посаді.

Річ у тім, що під час сесії обласної ради 3 березня депутати Одеської обласної ради проголосували за звільнення з посади генерального директора "Одеського регіонального клінічного протипухлинного центру" В'ячеслава Полясного.

Тим часом у липні Центр публічних розслідувань повідомляв, що попереднє керівництво комунального неприбуткового підприємства "Одеський регіональний клінічний протипухлинний центр Одеської обласної ради" не передало доступ новому керівнику до офіційного сайту медзакладу, в самому онкоцентрі відбуваються перевірки, триває низка досудових розслідувань, при цьому здійснюються багатомільйонні закупівлі.

Як зазначали у ЦПР, конфлікт між старим та новим керівництвом загострився. Так на офіційному сайті медзакладу директором диспансеру досі вказаний, звільнений Одеською обласною радою В'ячеслав Полясний.

Щодо медцентру відкрили наразі кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Цю справу розслідує Бюро економічної безпеки України.

Йдеться про КТ-дослідження, які пацієнти онкоцентру другий рік проходять в "Інтосані". Слідство вважає, що згідно з договором, в компанії завищені як ціни, так і кількість досліджень. В "Інтосані" нам усе спростовують, а в онкоцентрі визнають, що двічі на місяць медична компанія передає акти виконаних робіт на перевірку установі. 

Кирило Бойко

Поділитися