23 березня 2024 р. 17:53

Одесити прийшли на акцію "Гроші на ЗСУ", яка могла би стати ювілейною

Фото: Галина Шваюк

(Фото: Галина Шваюк)

Одесити вийшли на щосуботню акцію "Гроші на ЗСУ", спрямовану проти закупівель, недоцільних на думку мітингарів під час війни.

Акція 23 березня стала 29 за рахунком. 

Вона могла би бути 30, але акцію у суботу 2 березня скасували через День жалоби. Зазначимо, що 16 березня попри день жалоби акція все ж відбулася.

Тим часом Управління капбудівництва Одеської міськради уклало угоду про розірвання договору за згодою сторін із ПрАТ "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач" на реконструкцію будівлі Київського райсуду 23 лютого.

Після того, як Одеська міська рада ухвалила виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду, керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова анонсувала пікет під Одеською міською радою. 

Одиночний пікет одеської волонтерки перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. 

Зазначимо, що Одеський міський голова Геннадій Труханов тиждень не виходив до мітингувальників й вирішив поспілкуватись з ними лише 5 вересня. Міський голова спробував переконати одеситів у тому, що міська рада своєчасно й повною мірою виконує усі прохання щодо допомоги військовим, тож містяни можуть не хвилюватися щодо виділення грошей на інші заходи.

Інформація про те, що приміщення Київського районного суду, що розташований за адресою м. Одеса, вул. Варненська, 3-Б з'явилася 9 серпня. Замовником реконструкції виступає Управління капітального будівництва Одеської міської ради. Очікувана вартість - 106 мільйонів 245 тисяч гривень. Торги мають відбутися 16 серпня, а самі роботи необхідно виконати до кінця 2024 року.

Після рішення міської ради не виділяти гроші на цей ремонт, Катерина Ножевнікова перестала брати участь у пікетах, але акції проти тендерів, які містяни вважають не своєчасними під час війни, не припинилися.

Фото: Галина Шваюк

Кирило Бойко

Поділитися