23 березня 2024 р. 11:38

Одеситам пояснили вимкнення електроенергії аварією на підстанції

Фото: ДТЕК

(Фото: ДТЕК)

Вимкнення електроенергії в частини одеситів, що трапилося після 10 години ранку в частини містян відбулося через аварійне відключення обладнання на одній із високовольтних підстанцій міста.  

Як повідомили в ДТЕК Одеській електромережі, наразі фахівці вже працюють на місці аварії.

"Там, де це можливо, енергетики перезаживлять на резервні лінії об'єкти критичної інфраструктури та клієнтів. Ремонтні роботи тривають", - зазначили в компанії.

Наразі в компанії наголошують, що спаеціалістам вдалося дещо покращити ситуацію в енергосистемі, проте вона залишається складною.

Тим часом, за даними "Інфоксводоканалу", через аварію з електропостачанням в місті виникли проблеми із постачанням води.  

В Одесі та Одеському районі області діють графіки стабілізаційних відключень. В інших районах області обмежень немає.

Напередодні, 22 березня, росіяни масовано атакували енергоінфраструктуру України й не оминули Одеську область.

Так ввечері, 22 березня, росіяни вдарили балістичною ракетою по інфраструктурному об’єкту в Одеській області. На місці влучання виникла пожежа.

В ніч проти 22 березня, сили протиповітряної оборони знищили в Одеській області 14 безпілотників, які заходили з півдня кількома хвилями. Тривала напружена бойова робота підрозділів протиповітряної оборони.  БпЛА виконували складні маневри, змінюючи напрямки руху, виснажуючи ресурс людей та техніку.

Однак енергооб’єкти області, все ж зазнали пошкоджень. Через це графіки відключень в Одеській області було застосовано до близько 300 тисяч абонентів, повідомили у ДТЕК. Відновлювальні роботи тривають.

У ніч на 22 березня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено чотири БпЛА типу "Shahed 131/136".

Кирило Бойко

Поділитися