21 березня 2024 р. 22:02

На Одещині затримали "консула" до Молдови

Фото: Слово і діло

(Фото: Слово і діло)

В одному з пунктів пропуску затримали жителя Одеси з підробленим закордонним паспортом. Чоловік призовного віку намагався виїхати до Молдови.

Про таке повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Там розповіли, що викрили правопорушника, коли він проходив прикордонний паспортний контроль на пункті пропуску "Маяки-Удобне-Паланка". Працівники Державної прикордонної служби виявили ознаки підробки у наданому громадянином документі, про що сповістили поліцію.

В ході слідства було встановлено, що військовозобов’язаний  чоловік, не маючи жодних законних підстав виїхати з України, перебуваючи в селі Маяки, самостійно підробив одну зі сторінок паспорта громадянина України для виїзду за кордон, шляхом нанесення штампа "Прийнятий на консульський облік в Посольстві України в Республіці Молдова".

"Поліцейські вилучили сумнівний документ та скерували його на експертизу, яка підтвердила, що на обліку у вказаному Посольстві правопорушник не перебуває та, у передбачений законом спосіб, на облік не ставав", - йдеться у повідомленні.

Чоловіку оголосили про підозру у підробці документів. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі. 

Також в Одеській області затримано чоловіка, який намагався підкупити прикордонника, щоб переправити військовозобов’язаного через держкордон. Йому повідомили підозру одразу за двома статтями.

Раніше чотири особи вигадали незвичайний спосіб сховатися від тепловізора, обмотавшись золотистими ізотермічними ковдрами, проте їхні хитрощі не спрацювали. Прикордонники помітили чоловіків та зупинили їх на Одещині. "Золоті" ухилянти розповіли, що знайшли у месенджерах інформацію про альтернативний шлях до сусідньої країни. За подорож кожен заплатив від 3000 до 8000 доларів.

Перший заступник голови Національної поліції України Максим Цуцкірідзе розповів про те, що найбільша кількість кримінальних проваджень з ухилення від мобілізації розслідується у прикордонних областях – Одеська, Закарпатська, Львівська, Чернівецька.

Ірина Глухова

Поділитися