22 березня 2024 р. 13:59

На Одещині затримали іноземця із забороненою символікою

Фото: ДПСУ

(Фото: ДПСУ)

На одному з пунктів пропуску прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили в іноземця елемент російської пропаганди та іноземну валюту у розмірі 50 тисяч євро.

Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Заборонену символіку — георгіївську стрічку, виявили прикордонники у громадянина Молдови, який прямував на своєму автомобілі в Україну через пункт пропуску "Старокозаче".

(Фото: Південне регіональне управління Держприкордонслужби України)

47-річний іноземець розмістив елемент російської пропаганди  у підлокітнику переднього сидіння.

Окрім цього, у водія та його пасажира, також громадянина Молдови, охоронці кордону виявили іноземну валюту у розмірі 50 тисяч євро. Гроші вони приховали серед особистих речей та під особистим одягом.

За пропаганду забороненої символіки прикордонники заборонили в’їзд на територію України терміном на три роки водію автівки та направили повідомлення про вчинення адмінправопорушення до Нацполіції.

(Фото: Держприкордонслужба/ Колаж Інтента)

В ДПСУ додали, що незадекларований надлишок коштів у розмірі 30 тис. євро вилучено встановленим порядком. На правопорушників складено відповідні процесуальні документи.

Заходи проводились спільно зі співробітниками Одеської митниці.

А тим часом в одному з пунктів пропуску затримали жителя Одеси з підробленим закордонним паспортом. Чоловік призовного віку намагався виїхати до Молдови.

Також в Одеській області затримано чоловіка, який намагався підкупити прикордонника, щоб переправити військовозобов’язаного через держкордон. Йому повідомили підозру одразу за двома статтями.

Ірина Глухова

Поділитися