21 березня 2024 р. 19:56

Меморіал памʼяті загиблих захисників в Одесі: зʼявився новий тендер

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

В Одесі оголосили новий тендер на облаштування меморіалу загиблим захисникам. На всі роботи готові витратити понад 18 мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Замовником виступило Управління капітального будівництва Одеської міської ради.

Згідно з тендерною документацією, меморіал буде включати "Водоспад сліз" – водоспад встановлений в арку, "Дзвін памʼяті", "Сад памʼяті" з різноманітних дерев. Також передбачене облаштування лавок та вай-фай.

Оголошена вартість робіт складає 18 мільйони 332 тисячі 800 гривень.

Пропозиції приймаються  до 27 березня 2024 року.

(Фото: Скріншот з Prozorro)

Меморіал почали будувати ще до війни біля Одеської ОВА на проспекті Шевченка.

За даними Центра публічних розслідувань у 2022 році Меморіал загиблим захисникам України був готовий на 75%. Проведений демонтаж старого покриття, влаштовані основи клумб та меморіалу у вигляді гранітного стилобату з висадженими у ньому деревами.

Проте у 2023 році роботи не продовжили, у тому числі через пікети біля мерії: волонтери вимагали витрачати гроші на ЗСУ. Зараз до робіт планують повернутися та завершити будівництво.

"Підрядник повинен все виконати, щоб було логічне закінчення  того, що передбачалося  проєктом, який розробили на замовлення Управління капітального будівництва", - зазначила віцемерка Світлана Бедрега.

Раніше повідомлялося, що реконструкція парку біля Одеської облдержадміністрації в меморіальний комплекс "Сади пам'яті" коштуватиме бюджетам міста та області 190 мільйонів гривень.

Ірина Глухова

Поділитися