24 березня 2024 р. 15:38

Аудитори звинуватили керівництво нацпарка на Одещині у перешкоджанні перевірці

Фото: Fractus

(Фото: Fractus)

Аудитори Південного офісу Держаудитслужби звинуватили керівницю Національного природного парку "Тузловські лимани" Ірину Вихристюк на Одещині у перешкоджанні проведенню перевірки.

Про це розповіли у пресслужбі Південного офісу.

Виконуюча обов'язки директора парку Ірина Вихристюк відмовилася допускати їх до проведення ревізії, попри введену кримінальну відповідальність за перешкоджання роботі державних аудиторів.

"Зокрема, аудитори мали перевірити інформацію, яка надійшла наприкінці минулого року в депутатському зверненні до Південного офісу Держаудитслужби щодо можливого неефективного чи незаконного використання бюджетних коштів, виділених НПП "Тузловські лимани".

"Щодо потреби проведення такої ревізії до державних аудиторів також звернулася Управління Служби безпеки України в Одеській області", - зазнаили в Офісі.

Спершу керівниця парку, за даними аудиторів, повідомила державним аудиторам, що перевірка неможлива у зв'язку із відрядженням до міста Бургас (Республіка Болгарія).

"У парку начебто були відсутні інші співробітники, які мають право надавати всі необхідні документи та інформацію про діяльність установи. З цих причин початок контрольного заходу було перенесено. Після повернення з відрядження аудитори надали Ірині Вихристюк програму ревізії та направлення встановленого зразка про проведення заходу фінансового контролю, як це передбачено чинним законодавством, проте в.о.директора відмовилася підписувати ці документи", - наголосили ревізори.

За фактом недопуску до проведення ревізії Південний офіс Держаудитслужби надіслав повідомлення про вчинення кримінального правопорушення відповідно до вимог статті 3511 Кримінального кодексу України до Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Інент звернувся за коментарем до Ірини Вихристюк й директорка нацпарка заявила, що вважає аудит замовним. 

"Це чергове замовлення. В аудиторів  окрім нацпарку немає чим занятись? Вони у нас сиділи з вересня по листопад 2023 року.  Але тоді це називалось "звірка", а зараз назвали "перевірка".  Більш того, в ОП Держаудитслужби з'явився нови керівник, давно відомий мені і не лише мені  - Ставнічук - недолюстрований чиновник доби Януковича. У нього є претензії особисто до мене, тоді до чого тут установа?  Підставою для начебто "перевірки" був начебто лист УСБУ в Одеські області.  Але сам лист не надають, що є порушенням наших прав.  Чекаємо відповідь з СБУ", - наголосила вона.

Кирило Бойко

Поділитися