28 березня 2024 р. 17:03

80-та річниця: у Миколаєві вшанували памʼять визволителів міста від нацистських загарбників

ФОТО: Миколаївська ОДА

(ФОТО: Миколаївська ОДА)

Сьогодні, 28 березня, відзначали 80-ту річницю вигнання нацистських окупантів з Миколаєва. 

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації.

Схиляємо голови перед пам'яттю захисників та захисниць, які віддали життя за визволення нашого міста. Памʼятаємо імʼя кожного та кожної, чий подвиг наблизив день перемоги над нацизмом.

Сьогодні, як і вісімдесят років тому, на нашій землі війна. Підступний ворог знищує міста і села, гинуть бійці та мирні жителі. Але ми не здамося! І знову переможемо, адже боремося за найдорожче, що у нас є – за нашу землю, свободу та майбутнє. Слава Україні! - йдеться у повідомленні.

Разом із небайдужими миколаївцями до заходу долучилися перший заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Георгій Решетілов, заступник начальника ОВА Юрій Гранатуров, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та очільник Миколаївської обласної ради Антон Табунщик.

Присутні вшанували памʼять героїв хвилиною мовчання, поклали квіти до меморіального комплексу на честь 68 десантників та Вічного вогню.

Нагадуємо, ворог продовжує активні обстріли Миколаївщини. 

Удень, 27 березня, близько 14:30 місто зазнало ракетної атаки. Ворог застосував балістику. Внаслідок завданого удару, імовірно, ракетою "Іскандер М", відбулося займання на території об'єкта промислової інфраструктури, яке було оперативно ліквідовано вогнеборцями.

Поранень зазнали дванадцять людей, чотирьом з них медична допомога надана амбулаторно.

Раніше, 25 березня на Миколаївщині впав дрон, були влучання та постраждалі.

Внаслідок падіння збитого "шахеду" в приватному секторі Миколаєва сталося руйнування двоповерхового житлового будинку, там також була пожежа, яку ліквідували фахівці ДСНС.

Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків. За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 госпіталізовано, іншим надано допомогу на місці.

Анна Бальчінос

Поділитися