14 грудня 2023 р. 21:24

В Одеській області енергетики перейшли на посилений режим роботи

Фото: ДТЕК

(Фото: ДТЕК)

Одеська область: переходимо в посилений режим роботи через снігопад та пориви вітру 15-20 м/с.

Про це інформує ДТЕК у Телеграм.

"У Роздільнянському, Березівському, Подільському та Одеському районах області — мокрий сніг, дощ, місцями ожеледиця. На території Ізмаїльського, Болградського та Білгород-Дністровського районів можливий снігопад", - попереджають синоптики. Пориви вітру можуть сягати 15-20 м/с.

Аварійні бригади ДТЕК на Одещині вже переведені у режим підвищеної готовності, щоб за необхідності максимально швидко ліквідовувати аварії.

Як ми вже писали, голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер підбив підсумки шкоди нанесеної буревієм та снігопадом 26 листопада.

За його словами, зі снігових пасток довелося звільняти майже 2,5 тисячі людей. 

Але найбільше постраждала енергетична інфраструктура області. За весь період негоди з ладу вийшли 3 тисячі 104 повітряних ліній електропередач, без світла були понад пів мільйона родин  у 883 населених пунктах. 

У цей час свою роботу розгорнули понад 360 пунктів незламності, які забезпечували можливість відігрітися, зарядити гаджети, випити чаю. Безперебійно працювала критична інфраструктура. 

За даними ДТЕК Одеські електромережі станом на 21:30 2 грудня знеструмленими залишались домівки за 1 тисячею 121 адресою, 300 з яких в Одесі.

Вітер та заметіль, що вирували Одеською областю весь день 26 листопада призвели до руйнування труби однієї з котелень Одеси, обривів контактної мережі електротранспорту та падіння понад 100 дерев.

Також станом на ранок 27 листопада було зафіксовані 78 обривів контактної мережі міського електротранспорту.

Костянтин Неділько

Поділитися