14 липня 2023 р. 18:42

В Одесі стартує проєкт з підтримки ветеранів, які втратили роботу через війну

Фото: armyinform.com.ua

(Фото: armyinform.com.ua)

Мета проєкту підтримки ветеранів - стимулювання підприємницької діяльності, підвищення навичок щодо пошуку роботи та працевлаштування, надання допомоги щодо соціальної адаптації ветеранів та членів їхніх сімей, які втратили роботу внаслідок вторгнення росії в Україну. Про це повідомляє сайт Одеської міської ради.

У рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України» реалізується програма «Територія відновлення та розвитку». Для учасників будуть проводитися безкоштовні онлайн-тренінги з працевлаштування та відкриття власного бізнесу.

Тренінги почнуться в серпні й триватимуть до листопада.

На початку навчання учасників проєкту чекають тренінги з психологічного відновлення, далі - лекції HR-спеціалістів та бізнес-тренерів щодо успішного працевлаштування та відкриття власної справи.

По закінченню навчальних курсів учасники навчаться писати резюме, проходити співбесіди, писати бізнес-план, розробляти власний стартап, залучати кошти для відкриття власного бізнесу та просувати власну справу.

Після успішного старту бізнесу учасникам проєкту надаватиметься супровід та менторська підтримка їхнього проєкту.

Нагадаємо, що з 1 липня 2023 року в Україні почав діяти проєкт "Помічник ветерана". Пілотний проєкт стартував у чотирьох областях — Миколаївській, Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській.

Сергій Лозовський

Поділитися