26 січня 2024 р. 20:51

В Одесі під час ремонту школи заволоділи двома мільйонами

Фото: Одеська обласна прокуратура

(Фото: Одеська обласна прокуратура)

В Одесі директора підрядної компанії звинуватили у заволодінні бюджетними коштами під час ремонту школи у Приморському районі міста. Йому оголошено підозру.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Як з’ясувалося в ході розслідування, керівник підприємства-підрядника привласнив бюджетні кошти під час капітального ремонту будівлі, стадіону та благоустрою прилеглої території школи. Підозрюваний вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо обсягів та вартості фактично виконаних робіт і підписав їх.

Зокрема, підрядник завищив обсяг та вартість будівельних робіт під час ремонту системи зливної каналізації та облаштування огорожі території освітнього закладу.

В прокуратурі стверджують, що внаслідок таких протиправних дій одеській територіальній громаді завдано понад двох мільйонів гривень збитків. Чоловіку повідомлено про підозру за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше прокурори Суворовської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства-підрядника за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення.

Слідчі наполягають, що підрядник заволодів бюджетними коштами під час виконання робіт з поточного ремонту найпростішого укриття закладу загальної середньої освіти у Пересипському районі.

Обвинувачений, за даними слідства, завищив обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшив суму начебто витрачених коштів на ремонт бомбосховища.

Фото: пресслужба Одеської обласної прокуратури

Ірина Глухова

Поділитися