10 січня 2024 р. 23:27

Колектив Одеського екологічного університету вирішив звернутися до Кабміну щодо реорганізації вишу

Фото: Оdessa.Online

(Фото: Оdessa.Online)

Трудовий колектив Одеського державного екологічного університету вирішив звернутися до Кабінету міністрів України, Міністерства освіти та Верховної Ради України з проханням пояснити рішення щодо об'єднання університету з Одеським національним університетом імені Мечникова.

Такими стали результати конференції трудового колективу, яка відбулася 10 січня.

Як повідомив Інтенту, ексректор університету Сергій Степаненко, який зараз на громадських засадах обіймає посаду голови Вченої ради університету, у зверненні, яке було прийнято одноголосно відзначено, що при прийнятті рішення міністерство повністю проігнорувало необхідність комунікації з трудовим колективом, зі студентством Одеського державного екологічного університету, доведення до них своєї точки зору на подальший розвиток екологічного університету.

"Не був проведений попередній аудит діяльності Одеського державного екологічного університету, як того вимагає Стратегія розвитку вищої освіти України на 2022-2032 роки. Не була обговорена та затверджена вченими радами університетів дорожня карта адміністративних, фінансових, кадрових, освітніх, наукових заходів з входження Одеського державного екологічного університету до складу Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова. З огляду на ці грубі порушення процедури прийняття рішення щодо приєднання, зібрання конференції трудового колективу Одеського державного екологічного університету сьогодні, 10 січня 2024 року, одноголосно вирішило звернутися до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, Спілки ректорів закладів вищої освіти України, Ради ректорів ЗВО Одеського регіону щодо призупинення розпорядження КМУ "Про реорганізацію Одеського державного екологічного університету та Фізико-хімічного інституту захисту навколишнього середовища і людини МОН України та НАН України" від 05.01.2024р. № 7-р до розв'язання питання про усунення вказаних порушень", - зазначив він.

Звернення підписали всі працівники університету, понад 400 осіб – люди вимагають обговорення доцільності об'єднання та збереження унікальних кафедр.

Кабінет міністрів України підтримав ініціативу Міністерства освіти та науки про об'єднання Одеського державного екологічного університету та Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

Як зазначається в розпорядженні уряду, екологічний університет має увійти до складу національного, також до цієї конгломерації долучать Фізико-хімічний інститут захисту навколишнього середовища і людини МОН України та НАН України — установу, яка здійснює розробку, експертну оцінку та виробництво сорбційно-фільтруючих матеріалів і низькотемпературних каталізаторів нейтралізації токсичних газоподібних сполук, засобів індивідуального захисту органів дихання (ЗІЗОД) на їх основі – легких респіраторів різного функціонального призначення та саморятівників цивільного населення (дорослих і дітей), призначених для використання в умовах надзвичайних ситуацій.

Кирило Бойко

Поділитися