06 травня 2024 р. 20:31

Студенти юридичних закладів відвідали миколаївське СІЗО

ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура

(ФОТО: Миколаївська обласна прокуратура)

Днями відбулась екскурсія для 40 студентів першого курсу Миколаївського юридичного фахового коледжу та Національного університету "Одеська юридична академія" до Державної установи "Миколаївський слідчий ізолятор".

Про це повідомляє відділ комунікації Миколаївської обласної прокуратури.

Екскурсію провів заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи Іван Саханда та прокурор відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Володимира Яценка.

Студенти ознайомились з умовами утримання слідчого ізолятора, розпорядком дня, якістю харчування тощо.

Також студенти відвідали навчальний клас, де ув'язненні здобувають повну загальну середню освіту, спортивну кімнату для неповнолітніх, прогулянкові дворики, їдальню, медичний кабінет та житловий блок. А також "зелену кімнату", яка наразі облаштовується в установі.

Наразі в установі утримуються та здобувають повну загальну середню освіту 5 неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом. Указані неповнолітні навчаються у 9 та 10 класах ліцею.

Окрім цього, з метою допомоги у подоланні кримінального мислення їм надається соціально-психологічна допомога Миколаївським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На ремонт та будівництво укриттів для закладів освіти Миколаївщини Уряд надасть 200 мільйонів гривень. Пріоритетне завдання МОН — відновити доступ до очного навчання там, де це дозволяє безпекова ситуація. Базова потреба — наявність укриттів у школах.

Раніше, Чорноморський національний університет імені Петра Могили майже повністю відновив пошкоджені обстрілами приміщення, а нині реконструює будівлю для безпечного проведення навчання в офлайн-режимі.

На Херсонщині в Іванівці Високопільської громади відбудують школу, побиту російськими снарядами. З таким проханням до ОВА звернулися самі місцеві жителі. Нині там замінено вікна, полагоджено дах, на першому поверсі робітники завершили малярні роботи, налагоджена й система опалення. Роботи продовжуються на другому поверсі.

Анна Бальчінос

Поділитися