18 липня 2022 р. 10:10

Ворог повернув десантні кораблі до чатування в Чорному морі

ФОТО: ілюстративне

(ФОТО: ілюстративне)

В Чорному морі знов чатують два ракетних кораблі із 16 крилатими ракетами "Калібр", а також три великих десантних кораблі.

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь". 

Тож, як і раніше, залишається висока вірогідність ракетних ударів, а також вже звичайна після штормів підвищена мінна небезпека у прибережних зонах - на морі два дні був шторм, міни можуть дрейфувати, зокрема й до берегу.

Під час штормів ворогу довелося сховати десантні кораблі, залишивши один з двох, хоча ракетоносіїв не зменшував. Тож тепер росіяни повернули ВДК та трохи підсилили ескадру.  

Минулої доби також двічі ворог намагався нанести авіаційний удар по звільненим територіям на півночі Херсонщини. Атакувавши наші позиції, негайно ретирувався під натиском вогневого ураження у відповідь.

Натомість наші штурмовики двічі нанесли вогневе ураження по опорному пункту, пункту постачання боєкомплекту та по скупченню живої сили, озброєння і техніки ворога в районі Благодатного та Давидова Броду.

Вранці 16 липня військові повідомили, що по Одесі ворог вдарив ракетою Х-101, через що виникла пожежа на площі понад 1 тисяча квадратних метрів на деревообробному підприємстві та постраждала людина.

15 липня в ОК "Південь повідомили, що противник здійснив спробу добити залишки техніки, які покинув на острові Зміїний в Одеській області.

Також протягом дня сталася чергова трагедія на пляжі - в морі підірвався відпочивальник.

Це вже третя загибель на пляжі таким чином. 2 липня на одному з пляжів на півдні Одеської області вибухнув невстановлений пристрій. Під час запливу в морі один з відпочивальників підірвався на невстановленому вибуховому пристрої, його тіло витягли на берег без ознак життя. Другий плавець отримав контузію і легкі подряпини, від госпіталізації відмовився.

Ще один подібний випадок стався 11 червня.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися