26 березня 2022 р. 12:56

Ворог намагався висадити диверсантів на Одещині

Ворог намагався висадити диверсантів на Одещині

Російські військові намагалися висадити диверсійно-розвідувальну групу на території Одеської області, проте групу знищили.

Про це розповів офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Оскільки великі кораблі до узбережжя підійти не можуть через вправну берегову оборону, ворог спробував використати швидкісні катери. 

Окрім того, противник продовжує розвідувати берегову лінію та акваторію Чорного моря за допомогою літальних апаратів, але їм активно протидіє українська протиповітряна оборона.     

Нагадаємо, 25 березня о 7.15-7.30 російський корабель обстріляв село Санжійку в Одеській області.

Представник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко повідомив, що країни, чиї судна знаходяться в українських портах Чорного моря мають негайно організувати міжнародну військово-морську гуманітарну операцію з прикриття комерційних суден, яким дійсно треба вийти з українських портів, в тому числі - ліквідувати мінну небезпеку. 

Раніше Управління навігаційної гідрографії та океанографії ВМС Туреччини повідомило, що у Чорному морі можуть дрейфувати міни або міноподібні предмети на підходах до українських портів.

19 березня з'явилася інформація, що росія замінувала шляхи від Босфору до Одеси і заявила, що міни українські.

У виданні BlackSeaNews зауважили, що міни, які дрейфують в штормовому морі підрахувати неможливо в принципі - це може зробити тільки той, хто їх встановлював.

Також стало відомо, що окупанти зафарбовують на своїх кораблях назви і бортові номери задля провокацій на морі.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися