08 червня 2022 р. 18:00

На Одещині проблеми з місцями для зберігання зерна

ФОТО: minval

(ФОТО: minval)

Збір цьогорічного врожаю може опинитися під загрозою зриву, що матиме негативні наслідки для економіки країни.

Про це в інтерв'ю журналісту італійського видання La Republica сказав виконуючий обов'язки заступника Одеського міського голови Олег Бриндак.

Так, за його словами, наразі в портах Великої Одеси заблоковано 4 мільйони тонн зерна, але з урахуванням зерна, яке зберігається в елеваторах, - це понад 20 мільйонів тонн зерна, готових до вивезення.

Таким чином, нове зерно просто нема де зберігати.

"Це – виклик, який тисне на економіку. По-перше, питання збереження продукту, по-друге, елеватори потрібно звільняти для нового врожаю", - сказав Олег Бриндак.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення Міністерству інфраструктури 250 мільйонів гривень з резервного фонду Держбюджету України для гарантування безпеки судноплавства в акваторії українських портів у Дунайському регіоні та перевезень залізничним транспортом. 

Наприкінці травня в Ізмаїлі вперше був сформований контейнерний караван у складі самохідного судна "Капітан Ширков" та п’яти барж загальною місткістю 300 TEU. 

Фахівці Ізмаїльського міськрайонного центру зайнятості проаналізували ринок праці в Ізмаїлі та районі за підсумками травня та склали перелік найбільш затребуваних наразі професій.

Прем'єр-міністр Болгарії Кирило Петков запропонував експортувати українське зерно через порти поблизу Одеси.

Близько 100 суден стоять у Чорному морі біля румунського порту Суліна, чекаючи проведення через Сулінський морський канал

"Українському Дунайському пароплавству" від початку повномасштабного вторгнення росії вдалося в короткі терміни ввести в експлуатацію 23 баржі, що перебували у відстої без документів та поставити їх під прапор України. 

Поділитися