10 березня 2022 р. 10:31

В Ізмаїлі визначили алгоритм роботи по наданню гуманітарної допомоги населенню

В Ізмаїлі визначили алгоритм роботи по наданню гуманітарної допомоги населенню

Днями в Ізмаїлі почав функціонувати новостворений Центр допомоги та взаємодії, покликаний надати допомогу харчами, речами та медикаментами тим, хто через військовий стан опинився у скрутному становищі.

Після вирішення організаційних питань у центрі назвали контактні телефони для зв’язку та пункти видачі допомоги, повідомляє кореспондентка ІзбірКому.

Отож зв’язатися з волонтерами центру можна з понеділка по п’ятницю включно з 9 до 17 години за наступними номерами п’ятиканальних телефонів: 

  • 0800-33-95-76;
  • 048-70-80-158.

За словами мера Ізмаїла Андрія Абрамченка, містяни можуть користатися правом на отримання гуманітарної допомоги один раз на 14 днів.

«Ця умова пов’язана з загальним обсягом гуманітарної допомоги та з великою кількість людей, які сьогодні гостро потребують цієї допомоги», - пояснив міський очільник.

Одним із напрямків роботи центру є забезпечення містян життєво важливими медикаментами, які наразі відсутні в аптечній мережі Ізмаїла через те, що місто закуповувало левову долю ліків у центральній частині країни, де зараз тривають активні бойові дії.

«Центр збирає заявки ізмаїльчан, передає донорам гуманітарної помочі. По мірі надходження ліків заявки будуть задовольнятися. Пункт видачі медикаментів розташовуватиметься в Ізмаїлі по проспекту Мира, у торговому дворику «Проспект». Це навпроти супермаркету «Копійка». Дворик новозбудований, ще не відкривався. Підприємці, які збудували даний об’єкт надали приміщення павільйонів задля облаштування у них складу та пункту видачі медикаментів», - розповів Андрій Абрамченко. 

Ще один напрямок роботи центру допомоги та взаємодії – це реєстрація людей, які прибувають в Ізмаїл з інших регіонів країни, допомога їм із тимчасовим житлом.

Центр допомоги та взаємодії розташувався в Ізмаїлі у приміщенні Центру дозвілля «Портовик» за адресою: проспект Суворова, 1А.

Нагадаємо, виконком Ізмаїльської міськради ухвалив рішення про безоплатну передачу з балансу міського відділу фізичної культури та спорту до військової частини  сил територіальної оборони майно на загальну суму 43 тис. 804 грн.

Згідно рекомендацій Міністерства освіти і науки України з понеділка, 14 березня, у закладах освіти Одеської області відновлюється освітній процес.

Для школярів з числа тимчасово переміщених осіб, в тому числі й тих, хто перебуває за межами області чи України, які з різних причин не змогли відновити навчання у закладах середньої освіти за місцем тимчасового проживання, пропонують скористатися каналом дистанційної освіти Рішельєвського ліцею. Платформа забезпечена навчальним контентом у повному обсязі.

Також на сайті КЗВО " Одеська академія неперервної освіти" в розділі "Школа в цифровому світі" розміщено навчальні матеріали з предметів, які постійно оновлюватимуться.

Поділитися