16 липня 2022 р. 17:31

Уродженка Ізмаїльського району очолила в Болгарії Агентство з питань болгар за кордоном

Фото з facebook Райни Манджукової

(Фото з facebook Райни Манджукової)

Агентством з питань болгар за кордоном, яке діє у Болгарії, керуватиме уродженка села Лощинівка Ізмаїльського району Райна Манджукова. Про це вона повідомила на своїй сторінці у facebook, - повідомляє кореспондентка ІзбірКома.

Пані Манджукова вже вдруге очолить вищезазначене агентство. Перша каденція прийшлася на період із серпня 2009 по травень 2010 року. Окрім цього, як головна експертка вона пропрацювала в Агентстві чотирнадцять років.

 «… Я прийняла запрошення очолити (знову!) Агентство з питань болгар за кордоном, тому що моє серце та душа не переставали боліти за нього, за болгар на чужині, за все, що відбувається у цій сфері політики та суспільних відносин», - зазначила Райна у своєму дописі.

На посаді голови Агентства Райна відповідатиме за координацію державної політики щодо спільнот болгар за кордоном, за розвиток болгарських шкіл та медіа за кордоном.

Райна Манджукова народилася у Лощинівці у жовтні 1970 року. Після закінчення школи вступила до державного педагогічного інституту в Ізмаїлі. Потім продовжила навчання в Софійському університеті, по закінченні якого стала працювати в Агентстві по роботі з болгарами за кордоном.

Райна Манджукова є співзасновницею Асоціації болгарських шкіл за кордоном. Друкувала свої вірші в періодичному виданні «Кръстопътища български».У співавторстві з істориком Пламеном Павловим опублікувала «История на България — енциклопедия за малки и пораснали деца».

Нагадаємо, у квітні жителі села Зоря звернулися до депутатів Саратської селищної ради із клопотанням повернути населеному пункту історичну болгарську назву - Камчик. Водночас пам'ятник Карлу Марксу в селі Холмське колишнього Арцизького району Одеської області, якого намагалися зберегти, перефарбувавши та перейменувавши у пам'ятник болгарському національному герою Христо Ботєву, все ж приберуть до музею.

Поділитися