23 серпня 2022 р. 10:43

У святкові дні Нацполіція посилює патрулювання, громадян просять мати при собі документи

Фото: Reuters

(Фото: Reuters)

Протягом Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, що відзначаються 23 та 24 серпня, на території усіх регіонів буде посилене патрулювання. 

Про це в етері телемарафону повідомив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв.

До контролю за порядком в країні залучені майже 6,5 тисяч нарядів патрульних поліцейських, вибухотехніків, кінологів та спецпризначенців.

Він наголосив, що ворог може спробувати дестабілізувати ситуацію у найбільші державні свята України:

«Національна поліція та всі правоохоронні органи готові до різних сценаріїв. Але разом із тим ми звертаємося до громадян із проханням уникати скупчення людей, не нехтувати сигналами повітряної тривоги та слідувати до місць укриття».

Поліція розглядає можливість активізації диверсійно-розвідувальних груп, тож правоохоронці посилено патрулюватимуть та проводитимуть перевірки на блокпостах.

Також Сергєєв нагадав громадянам, що в період воєнного стану необхідно мати при собі документи, суворо дотримуватись вимог комендантської години, не виходити в цей час на вулиці міста, не керувати транспортними засобами. А у випадку виявлення підозрілих осіб чи предметів - повідомляти в поліцію за телефоном 102.

Раніше на Одещині поліцейського засудили до двох років тюрми за зловживання впливом. Поліціант зокрема покараний за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Також СБУ викрила в Одесі розбійне угруповання, яке тероризувало людей заради грошей.

За даними слідства, керував підозрюваними у злочинах колишній посадовець правоохоронних органів. Крім того, вони використовували фальшиве посвідчення співробітника поліції.

Поділитися