09 березня 2022 р. 10:53

У Ренійській громаді відновлено навчання

У Ренійській громаді відновлено навчання

Наступного дня після початку бойових дій в Україні у школах Ренійської громади навчальний процес зупинили повністю, а школярів відправлено на канікули.

Проте з 9 березня 2022 року заняття відновлюються, щоправда, з використанням технологій дистанційного навчання.

Чергова «дистанційка» пов'язана не з протиепідемічними заходами, а з тим, що Ренійська громада просто не має коштів на закупівлю газу, і, як наслідок, опалення в школах не може бути включено. Це не єдине нововведення у дистанційному навчанні, яке вже стало звичним для ренійських школярів.

Може змінитися склад шкільних класів. Част ина ренійців, усіма сім'ями, виїхали до сусідніх країн. Але населення Ренійської громади через це не поменшало, а навіть побільшало, бо до громади продовжують прибувати біженці з усієї України. Хтось, «погостюючи» кілька днів, їде далі, а хтось залишається в місті Рені та селах громади. Діти з таких сімей продовжать навчання у школах Ренійської громади.

Для цього батькам достатньо написати заяву на ім'я директора обраної школи. При цьому якщо вони не можуть додати до заяви відповідних документів, то їхнім дітям все одно буде надано можливість навчатися.

Певні проблеми пов'язані з тим, що вчителі мають комп'ютерного устаткування дистанційної роботи вдома. Для таких педагогів в одній із шкіл громади, яка має все необхідне, все ж таки буде включено опалення.

Виконком Ізмаїльської міськради ухвалив рішення про безоплатну передачу з балансу міського відділу фізичної культури та спорту до військової частини  сил територіальної оборони майно на загальну суму 43 тис. 804 грн.

 З 9 березня розпочинається набір добровольців у другу бригаду територіальної оборони Одеси. 

Про формування додаткової бригади тероборони стало відомо 5 березня.

Раніше на потреби територіальної оборони та добровольчих формувань з бюджету Одеської міської територіальної громади планується додатково виділити понад 100 млн гривень.

На Одещині також створюються добровольчі формування територіальних громад.

Раніше Одеська облрада виділила додаткові 32 мільйони на тероборону.

До війни на тероборону виділили10 мільйонів. 

Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко призначив начальником гуманітарного штабу в Одеській області Дмитра Антіпова.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися