02 червня 2022 р. 15:02

Прокуратура відсуджує в приватників понад тисячу гектарів землі

ФОТО: Одеська обласна прокуратура

(ФОТО: Одеська обласна прокуратура)

Господарський суд за позовом Одеської обласної прокуратури відкрив провадження у справі щодо оскарження розпоряджень Павлівської сільради Болградського району про державну реєстрацію речових прав на земельні ділянки площею 1 тисяча 38 гектарів вартістю 142 мільйони гривень.

Прокуратура наполягає на поверненні цієї землі у власність держави та постійне користування державного підприємства «Одеське обласне підприємство по племінній справі у тваринництві».

Підставою для пред’явлення вказаного позову є порушення вимог земельного законодавства під час реєстрації сільрадою права комунальної власності на земельні ділянки, які є землями виключно держаної власності.

В прокуратурі стверджують, що Павлівська сільська рада фактично розпорядилась ділянками держвласності, розпорядником яких вона, в силу закону не являється, та, за відсутності повноважень, із порушенням відповідної процедури, позбавила права користування землею держпідприємство.

Наразі суд задовільнив заяву прокурора про забезпечення позову та наклав арешт на спірні землі, а також заборонив здійснювати будь-які дії щодо поділу ділянок, їх об’єднання, передачі в оренду тощо.

Дані про арешт внесені до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо об’єкта нерухомого майна.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд 30 травня відмовився закрити резонансне кримінальне провадження щодо заволодіння чиновниками Одеської міської ради у змові з місцевими бізнесменами 131 мільйонами гривень із бюджету Одеси у 2016 році.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні скарги адвоката Альони Попової - колишньої помічниці міського голови Одеси Геннадія Труханова та "правої руки" бізнесмена Владіміра Галантеріка

Кілійський районний суд Одеської області відкрив провадження у 28 справах щодо оскарження розпоряджень Кілійської районної державної адміністрації про передачу земельних ділянок у власність та припинення права власності на земельні ділянки. 

Поділитися