28 червня 2022 р. 11:05

Прикордонник обіцяв співслужбовцю призначення в Одесу за хабар

ФОТО:  Офіс генпрокурора

(ФОТО: Офіс генпрокурора)

Прокурори Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері підозрюють посадовця Державної прикордонної служби України у зловживанні впливом поєднаному із вимаганням хабаря.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, прикордонник вимагав та одержав від співслужбовця 3,7 тисячі доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти він обіцяв вплинути на прийняття рішення командного складу щодо його переміщення з Ізмаїла на іншу посаду до штабу в Одесі. Також він обіцяв, що його не залучатимуть до несення служби у місцевості, де тривають активні бойові дії.

Його затримали правоохоронці під час передачі другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди – 1,7 тисяча доларів США. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки Одеського прикордонного загону Головного управління відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби України. 

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси затвердив угоду, яку уклали 17 червня прокурор Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та жінкою яку звинувачували у підбурюванні посадовця Міністерства оборони України до надання хабаря.

Депутат Одеської обласної ради від партії "Довіряй ділам", голова постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціальної політики облради Дмитро Чапір вийшов із СІЗО під 992 тисяч гривень застави.

Служба безпеки України викрила в Одеській області діяльність організованої злочинної групи на заволодінні державним майном об’єктів критичної інфраструктури «Чорноморсько-Азовське виробничо-експлуатаційне Управління морських шляхів» на десятки мільйонів гривень.

Поділитися