13 серпня 2022 р. 09:27

Понад 70 відсотків батьків на Одещині не підтримують очне навчання дітей - освітній омбудсмен

Фото: lexinform

(Фото: lexinform)

61,6% батьків по Україні (71% в Одеській області) вважають, що не варто розпочинати очне навчання в закладі освіти, навіть якщо безпекова ситуація дозволяє це робити та є відповідно облаштовані укриття.

Про такі результати опитування повідомив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Загалом Офіс омбудсмена опитав 25 230 батьків здобувачів освіти, які знаходяться в Україні. З них батьки:

  • школярів - 89% опитаних
  • вихованців закладів дошкільної освіти - 8,2%
  • здобувачів закладів фахової передвищої освіти -1,2%
  • здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти - 0,5%
  • закладів вищої освіти - 1%.

Інфографіка: Сергій Горбачов

Ще 13,3% батьків в країні не знають, чи варто розпочинати очний освітній процес за таких умов. Загалом майже три чверті опитаних не готові, щоб з 1 вересня їхні діти навчалися очно. І лише 25,1% батьків переконані, що якщо заклад освіти знаходиться на безпечній території й у ньому наявне відповідно облаштоване укриття - навчання необхідно організовувати очно - в закладі освіти.

Зокрема в Одеській області більшість батьків обрали для своєї дитини дистанційну форму здобуття освіти, водночас 19,6% батьків не знають, яку обрати форму навчання для своєї дитини за таких умов. І лише 9% батьків обрали очне навчання в закладі освіти.

0,1% батьків обрали індивідуальну форму навчання, екстернат - теж 0,1%.

Інфографіка: Сергій Горбачов

Причиною, з якої батьки обрали дистанційну форму навчання, здебільшого називають невпевненість, що підвал у закладі освіти - належне укриття, яке зможе зберегти дитині життя та здоров’я.

Однак деякі батьки зазначили, що обрали для своєї дитини очне навчання, оскільки вважають його найкращим для здобуття знань та розвитку дитини.

Напередодні директор Департаменту освіти та науки Одеської ОВА Олександр Лончак повідомив, що школи Одещини працюватимуть у змішаному форматі.

Раніше директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що постійні дистанційні класи працюватимуть в одеських школах незалежно від ситуації за наявності учнів. 

Раніше в Арцизькій міській громаді на півдні Одеської області місцева влада провела анкетування батьків учнів щодо того, у якому форматі розпочинати новий навчальний рік 1 вересня. 

Поділитися