18 травня 2022 р. 12:20

Поліцейські передали СБУ потенційного шпигуна

ФОТО: Національна поліція

(ФОТО: Національна поліція)

Патрульні поліцейські затримали в Одесі чоловіка, який знімав роботу блокпостів та позиції військових за допомогою відеорегістратора. 

Про це повідомила речниця патрульної поліції Одещини Алла Марченко.  

У телефоні можливого диверсанта знайшли підписку на безліч проросійських каналів. А під час огляду салону автомобіля було знайдено телескопічну палицю. Чоловіка передали відповідним службам.

Окрім того, Алла Марченко повідомляє, що останнім часом на території Одеської області почали з'являтися автомобілі, у яких закриті номерні знаки кольоровою плівкою.

"Ми нагадуємо, що на території України заборонено змінювати колір, розмір, форму та місце розташування номерних знаків. За таке порушення передбачається штраф 850 гривень. У разі повторного порушення протягом року водій оплачуватиме штраф у 1,7 тисяча гривень. Також це можуть бути громадські роботи або вилучення транспортного засобу", – наголосила речниця.

Раніше співробітники Служби безпеки України блокували в Одесі діяльність чергового проросійського інтернет-агітатора, який поширював пропаганду країни-агресора. 

Одеські поліцейські, патрулюючи вулиці міста, затримали підозрілого чоловіка на мопеді. Оглядаючи його телефон, правоохоронці виявили безліч підписок на російські телеграм-канали.  

Патрульні поліцейські Одеси затримали 11 травня в Київському районі міста чоловіка, який фотографував місце, куди днями влучила російська ракета. В нього знайшли прескарти, які виявилися підробленими. 

Також правоохоронці затримали в Одесі двох підозрілих чоловіків, які знімали об'єкти інфраструктури та позиції бійців Збройних сил України.

В Одесі під час подовженої комендантської години, 9 травня, затримали декількох порушників – ймовірних диверсантів і коригувальників вогню.

Поділитися