31 серпня 2022 р. 20:23

Ремонт квартир в Сергіївці, постраждалих через ракетний удар, ускладнений від'їздом власників

Ремонт квартир в Сергіївці, постраждалих через ракетний удар, ускладнений від'їздом власників

Багато власників квартир, пошкоджених ракетним ударом у селищі Сергіївка, покинули населений пункт, через що ремонт їхніх помешкань ускладнюється. 

Про це у своєму відеозверненні повідомив голова Сергіївської громади Анатолій Чередниченко.

Зокрема він зазначив, що заявки на ремонт помешкань подали близько 400 власників, а постраждали 817 квартир, однак навіть ті, хто просив допомоги у відновленні житла, залишили селище.

Втім він зазначив, що незважаючи на ці складнощі, будинки все ж ремонтують. 

Щодо школи та дитячого садку, де вибуховою хвилею вибило шибки, то там вікна вставили за рахунок американського благодійного фонду «Якість життя». 

Також селищна рада намагається залучити для відновлювальних робіт європейські гранти, благодійників, місцевих підприємців та сподіваються на допомогу держави.

7 липня слідчі завершили проведення 30 оглядів місць події, за результатами яких виявлено понад 500 уламків від ракет, якими влучили у багатоповерхівку та бази відпочинку в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством через обстріл селища міського типу Сергіївка Одеської області. 

1 липня військові країни-агресора завдали ракетних ударів по курортному селищу у Білгород-Дністровському районі Одеської області. Ракетними ударами зруйновано 9-поверховий житловий будинок та будівлі бази відпочинку. Пошкоджено прилеглі будинки та автомобілі.

Поділитися