18 лютого 2022 р. 13:43

Одеський виш не зміг домогтися відкриття своїх корпусів, закритих за вимогою ДСНС

Одеський виш не зміг домогтися відкриття своїх корпусів, закритих за вимогою ДСНС

П`ятий апеляційний адміністративний суд відмовився задовольняти скаргу Державного Університету «Одеська політехніка» на рішення Одеського окружного адміністративного суду, який на вимогу державної служби з надзвичайних ситуацій закрив кілька корпусів і гуртожиток вишу.

Як зазначається в постанові суду, розглянувши матеріали даної справи, заслухавши суддю-доповідача, перевіривши законність та обґрунтованість судового рішення у межах заявлених позовних вимог та доводів апеляційної скарги, колегія суддів дійшла висновку про відсутність будь-яких належних підстав для її задоволення.

У березні 2021 року Одеський окружний адміністративний суд ухвалив закрити кілька корпусів і гуртожиток Одеського державного політехнічного університету через порушення вимог пожежної безпеки, які можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зокрема відсутність сигналізації, планів евакуації, неналежне евакуаційне освітлення, глухі ґрати на вікнах.

Найменше порушень було виявлено в бібліотеці - 17, найбільше в гуртожитку - 43 порушення. У ДСНС наполягають, якщо не усунути всі виявлені проблеми, експлуатувати будівлі, а тим більше знаходиться в них людям - не можна. 

Згідно з рішенням суду, такі будівлі необхідно закрити до усунення всіх порушень:

  • адмінкорпус на проспекті Шевченка, 1,
  • навчальний корпус №2 на проспекті Шевченка, 1,
  • навчальний корпус №3 на проспекті Шевченка, 1,
  • навчальний корпус №4 на проспекті Шевченка, 1,
  • навчальний корпус №6 на проспекті Шевченка, 1,
  • навчальний корпус №7 на проспекті Шевченка, 1,
  • бібліотека на проспекті Шевченка, 1,
  • будинок культури на проспекті Шевченка, 1,
  • гуртожиток №7 в Шампанському провулку, 7.

Нагадаємо, в січні того ж року Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області та наказав повністю зупинити експлуатацію будівель Комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я» Одеської обласної ради.

Наразі продовжується розглядання справи щодо колишнього начальника ДУ ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака. 

Експосадовець підозрюється у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, зокрема пожежі:

Поділитися