03 березня 2022 р. 06:58

ОБСЄ повідомляє про загибель своєї членкині під час обстрілу Харкова

ОБСЄ повідомляє про загибель своєї членкині під час обстрілу Харкова

Національний член Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Марина Феніна загинула під час обстрілу в Харкові 1 березня.

Про це повідомили у пресслужбі місії.

Діючий голова ОБСЄ - міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід висловлюють найщиріші співчуття близьким Марини, а також СММ загалом.

"Наші глибокі співчуття та співчуття родині Марини. Марина була цінним членом команди SMM, і наші колеги в Україні залишаються в тісному контакті з її родиною, щоб запропонувати нашу підтримку. Марину вбили, коли доставляла припаси для своєї родини в місті, яке стало зоною бойових дій. У Харкові та інших містах і селищах України ракети, снаряди та ракети вражають житлові будинки та центри міст, вбиваючи та завдаючи поранень невинним мирним жителям – жінкам, чоловікам та дітям", - йдеться в повідомленні.

Також в ОБСЄ засудили "неспровоковану військову операцію проти України" та обстріли міст, закликавши Російську Федерацію до негайного припинення бойових дій.  

"Незважаючи на неодноразові заклики з усього міжнародного співтовариства та з усієї ОБСЄ, неспровокована військова операція проти України триває. Ми рішуче засуджуємо посилення обстрілів у міських центрах, що спричиняють загибель та поранення мирного населення, і повторюємо наш заклик до Російської Федерації до негайного припинення бойових дій і вступу до змістовного діалогу", - зазначається у заяві ОБСЄ.

Хроніка вторгнення

Нагадаємо, знайдено вбитим голову Кремінецької ОТГ та колишнього депутата Луганської області Володимира Струка

Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй затвердила резолюцію против російської агресії в Україні. Розгляд резолюції зайняв п'ять пленарних засідань Надзвичайної спеціальної сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку. За резолюцію проголосували 141 країна з 193, проти - лише 5.

Поділитися