02 січня 2022 р. 16:00

НАЗК хоче оштрафувати депутата з Одещини за "забудькуватість" під час складання декларації

НАЗК хоче оштрафувати депутата з Одещини за "забудькуватість" під час складання декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції вважає, що депутат Коноплянської сільради Березівського району Микола Обухін вказав недостовірну інформацію в своїй декларації за 2020 року.

Про це йдеться в акті, що оприлюднила пресслужба агентства.

Зокрема депутат забув вказати в декларації нежитлове приміщення та паркувальне місце, а також квартиру, вісім земельних ділянок та причеп. 

Антикорупційники нарахували приховання 2 мільйонів 530,9 тисяч гривень.   

У разі доведення провини депутата, йому загрожує штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин чи обмеження волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) впродовж 6–10 грудня склало та направило до суду 11 адміністративних протоколів.

Також у грудні 2021 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки декларування недостовірної інформації народним депутатом України Віктором Медведчуком на загальну суму понад 73 мільйони гривень.

Поділитися