06 листопада 2022 р. 11:14

На Одещині прикордонники викрили групу переправників ухилянта

Фото: МВС

(Фото: МВС)

Двом мешканцям села Соболівка Подільського району Одеської області оголосили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України.

Як повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ України, прикордонники та представники Міграційної поліції днями отримали оперативну інформацію, що мешканець Одеської області погодився допомогти 22-річному військовозобов'язаному мешканцю Дніпропетровщини нелегально перетнути кордон України. 

Правоохоронці перевірили інформацію та з’ясували, що мешканець Дніпропетровщини зв’язався з організатором переміщення через групу в соцмережах. Йому повідомили, що за 4,5 тисячі доларів США допоможуть виїхати з країни. Діставшись з Одеси приміським потягом у прикордоння, його зустрів переправник, який декілька годин переховував ухилянта у підвалі свого будинку. Згодом власник помешкання проінструктував юнака та вказав напрямок руху, однак реалізувати задум завадили прикордонники.

Також під час подальшої перевірки правоохоронці встановили ще двох осіб, жителів села, які, можливо, причетні до цього злочину.

В разі доведення їхньої провини провідникам загрожує позбавлення волі строком від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наприкінці жовтня суд ухвалив вирок, яким затвердив угоду трьох жителів Подільська Одеської області із прокурором про визнання провини та призначив підсудним покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном півтора та два роки.

Іншому провідникові пощастило менше - Фрунзівський районний суд Одеської області визнав винним місцевого мешканця в незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України та засудив до 7 років 1 місяця позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Раніше співробітники Управління міграційної поліції Одеської області затримали уродженця сусідньої країни, який намагався переправити через кордон чотирьох чоловіків призовного віку в обхід пункту пропуску.

А до того прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників транснаціональної організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 

Поділитися