14 жовтня 2022 р. 19:37

Місцевій владі надають можливість самостійно обирати формат навчання

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Наступного тижня формат освітнього процесу буде визначати самостійно місцева влада та директори шкіл, враховуючи безпекову ситуацію в конкретному регіоні.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, передає кореспондент УНН.

"Наступний тиждень ми запропонували приймати рішення щодо форми освітнього процесу органам влади та директорам шкіл самостійно, враховуючи безпекову ситуацію в тому чи іншому регіоні. Тобто, другий тиждень форма освітнього процесу буде впроваджена за рішенням військових адміністрацій за рекомендацією педагогічних колективів і директорів шкіл", – повідомив заступник міністра.

Що стосується канікул, то в кожній школі вони відбудуться індивідуально, згідно з графіком навчального процесу. У деяких регіонах, через безпекову ситуацію, місцева влада ухвалила рішення про дострокові канікули.

В Одеській обласній адміністрації поки не вирішили чи повертатимться школи до очної форми навчання.

Раніше школи Одеської області через ситуацію, що склалася із небезпекою ракетних та інших повітряних атак, перевели на дистанційне навчання до 14 жовтня.

Дев’ять з одеських вищих навчальних закладів мають облаштовані захисні укриття та дозволи на їх використання.

Виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради запустив онлайн-голосування для обрання нових назв вулицям та провулкам.

Поділитися