31 січня 2022 р. 18:45

Миноборони не бачить необхідності для мобілізації

Миноборони не бачить необхідності для мобілізації

Міністерство оборони України не бачить необхідності для проведення мобілізації та побоюється паніки в разі спроби проведення її тренування. 

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю віданню "Лівий берег"

"Потреби в мобілізації, з погляду загрози, зараз немає. Якщо ми оголосимо тренувальну мобілізацію, це викличе паніку на вулицях. Усі будуть думати, що ми знали і приховали, що ворог завтра нападе", - зазначив він.

Натомість в Міністерстві вважають за потрібне працювати із формуванням Сил територіальної оборони.

"Їх будуть вчити, будуть нормальні польові навчання. І перше навчання ми почнемо з голів ОДА, РДА, плюс КМДА, звісно. У нас чотири сектори: північ, південь, схід і захід. Так само розділені і командування Сил територіальної оборони. Почнемо з півночі, зберемо всі області, плюс Київ, будемо їх вчити два-три дні на полігоні, як взаємодіяти, як що робити. Потім буде схід, південь і захід", - зазначив міністр.

Нагадаємо, переоснащення кожного бомбосховища Одеси коштуватиме від 600 тисяч до 1,5 мільйона гривень, тож одеська мерія вже звернулася до міжнародних партнерів з проханням сприяти у модернізації об'єктів цивільного захисту та приведенні їх до стандартів НАТО. 

21 січня Одеський міський голова Геннадій Труханов повідомив про плани звернутися до Ради національної безпеки та оборони України з питанням про можливість переобладнання систем життєзабезпечення у бомбосховищах міста оскільки термін їхньої придатності давно минув.

Раніше Господарський суд Одеської області частково задовольнив позов прокурора проти Одеської міської ради, виконкому та двох приватних компаній щодо продажу приміщення колишнього бомбосховища на вулиці Маразліївській. 

Поділитися