12 червня 2022 р. 15:50

Літніх таборів для дітей на Одещині не буде

Літніх таборів для дітей на Одещині не буде

Цього року Одесі та області не працюватимуть літні табори та наметові містечка, зокрема і на базах шкіл. Оздоровлення може бути лише там де безпечно, – в західних областях України.

Про це в ефірі "Українського радіо. Одеса" розповів директор департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації А Олександр Лончак, повідомляє Суспільне.

За словами чиновника, якщо у дітей буде бажання, то для них будуть організовувати групи й відправлятимуть до Закарпаття та Чернівецької області.

Директорка департаменту освіти та науки Одеської міськради Олена Буйневич розповіла, що офіційно табори не працюватимуть, адже забрати дітей з дому та помістити їх кудись, де немає бомбосховища, неможливо, бо Одещина потерпає від ракетних ударів.

"Зважаючи на розташовані у ЗМІ Росії інформації про те, що у нас в школах Суворовського району розташовано техніку бойову, що не відповідає дійсності. Ми не знаємо, що може пасти на думку цим людям. Тому мені здається, якби я дізналася про таке офіційно в Одесі, я б вважала це якоюсь недбалістю професійною, або просто дивним вчинком", – заявила чиновниця.

Нагадаємо, цього року в школах Одещини не проводили останніх дзвоників та випускних вечорів. 

Міністерство оборони рф вже неодноразово поширювало фейки про Одесу, зокрема про озброєння в одеських школах.

Раніше в Одеській міській раді роз'яснили правила зарахування дітей до 5 класу.

Документи на першокласників в Одесі приймають з 26 квітня до 31 травня.

Дивіться більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися