10 березня 2022 р. 12:49

Колишній нардеп - уродженець Одещини загинув

Колишній нардеп - уродженець Одещини загинув

Стало відомо про смерть Євгена Дейдея, координатора батальйону патрульної служби міліції спеціального призначення "Київ – 1".

Про це на своїй сторінці в Інстаграмі повідомила дружина Євгена Дарина Дейдей.

"Мій Євген Дейдей я дуже люблю тебе. Ти ж присягався бути зі мною до кінця життя. Я не знаю, що робити тепер. Не знаю, як мені тепер жити. Я знаю тільки те, що я любитиму тебе до моєї смерті і назавжди залишуся твоєю дружиною", - написала вона.

Євген Дейдей народився 12 липня 1987 року в місті Рені Одеської області.

В 2004 році брав участь в акціях протесту під час «Помаранчевої революції». В інтерв'ю, від 2015-го року, заявив про те, що має дві вищих освіти: закінчив політех за спеціальністю «менеджер організації» й Інститут прокуратури та слідства Одеської юридичної академії.

23 березня 2012 року Суворовський районний суд міста Одеси засудив Євгена Дейдея та Олексія Ляховольского до п'яти років позбавлення волі за розбійний напад (з відтермінуванням на три роки).

10 вересня 2014 на з'їзді партії «Народний фронт» разом із іншими командирами добровольчих батальйонів був включений до Військової ради — спеціального органу, який розроблятиме пропозиції по обороноздатності України.

В 2014 — обраний до Верховної Ради України (VIII скликання) по списку партії «Народний фронт». У березні 2015 став членом Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатський контроль».

24 лютого 2015 р. Євген Дейдей зник з двома бійцями батальйону «Київ-1». За кілька годин в районі Мар'їнки був знайдений розстріляний автомобіль, на якому пересувалися бійці. Як з'ясувалося пізніше, після обстрілу автівки із РПГ-7, Дейдей з побратимами відстрілюючись відійшов, до ранку переховувався, а вже потім — дістався до курахівського райвідділу.

Нагадаємо, голова Гостомельської громади що під Києвом Юрій Прилипко загинув, роздаючи хліб голодним і ліки хворим, втішаючи згорьованих і розраджуючи зневірених. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися