11 квітня 2022 р. 20:09

Ймовірність ракетних ударів з моря по Одеському регіону залишається високою - ОВА

Ймовірність ракетних ударів з моря по Одеському регіону залишається високою - ОВА

Сьогодні, 11 квітня, обстрілів в Одеському регіоні не було, однак ймовірність нанесення ракетних ударів з території тимчасово окупованого Криму, а також з кораблів Чорноморського флоту залишається досить високою.

Таку інформацію повідомив у вечірньому зверненні речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук.

За його словами, угруповання Чорноморського флоту рф маневрує у Чорному морі, а фрегат "Адмірал Макаров" має на борту крилаті ракети типу "Калібр", якими і загрожує Одещині. 

"Ситуація повністю контрольована нашими силами оборони. Командуванням вживаються усі заходи для того, щоб наші сили оборони були готові відбити можливі атаки", - зазначив Братчук.

Також речник не виключив можливі провокаційні дії з боку окупаційного корпусу російської федерації, який знаходиться на території Молдови, невизнаної так званої Придністровської республіки.

В регіоні постійно проводяться контрдиверсійні заходи.

"Противник намагається вести повітряну розвідку, а серед нас можливо працюють коригувальники ворожого вогню. Тому важливо бути пильними", - повідомив речник ОВА.

Зазначимо, що Генеральний штаб Збройних сил України також не виключає провокації з боку російської федерації у тимчасово окупованому Придністров'ї. 

Генеральний штаб Збройних сил України не виключає провокації з боку російської федерації у тимчасово окупованому Придністров'ї. 

Раніше у Генеральному штабі не виключили, що ворог намагатиметься покращити тактичне положення на Південнобузькому напрямку свого наступу в Україні тож використає території самопроголошеної Придністровської Молдавської республіки для підтримки наступальної операції на зазначеному напрямку.

Також до того підрозділи ворожої армії, які виконують нібито миротворчі функції на території Придністровського регіону Республіки Молдова, активізувалися для проведення провокацій та демонстраційних дій на кордоні з Україною.

Нагадаємо, Одеська митниця спростувала інформацію, що одягала тероборону у "брендовий одяг".

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися