27 травня 2022 р. 18:34

Бюро економічної безпеки втричі "здешевило" закупівлю комунального підприємства

Бюро економічної безпеки втричі "здешевило" закупівлю комунального підприємства

Співробітники Бюро економічної безпеки України, проаналізували тендерну закупівлю одного із комунальних підприємств в Одеській області щодо придбання залізничного обладнання вартістю майже 22 мільйони гривень та "здешевили" її майже втричі.

Як пояснили в БЕБ, проаналізувавши тендерні документи, співробітники зазначили, що у підприємства відсутні фактичні потреби у закупівлі такої кількості запчастин в даний час, як зазначено в угоді.

Крім того, за оперативною інформацією, службові особи комунального підприємства планували використати для ремонту старі запчастини та у подальшому документально відобразити їх як поставку за вказаним тендером.

За результатами вжитих заходів, службові особи комунального підприємства відмовились купувати запчастини, які не потрібні в даний час у господарській діяльності та уклали додаткову угоду, знизивши ціну договору до 7,7 млн грн.

Тож бюро відзвітувало про збереження державі 14,2 млн грн.

За результатами опрацювання аналітичної інформації в бюджетній сфері, співробітники БЕБ, протягом травня вже упередили розтрату коштів в розмірі понад 20 млн грн.

Нагадаємо, слідчі поліції повідомили про підозру директору підрядної компанії за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів під час ремонту школи в Одесі. 

Правоохоронці затримали заступника начальника відділу поліції Одещини під час отримання ним 2 тисяч доларів США.

Управління Служби безпеки України в Одеській області підозрює директора державного підприємства, що входить до структури Національної академії аграрних наук та є об’єктом критичної інфраструктури, у масштабних зловживаннях.

Прокурори повідомили про підозру двом мешканцям Білгород-Дністровського району за фактом фальсифікації документів та шахрайського заволодіння землею.

Поділитися