17 листопада 2022 р. 13:54

Більшість жителів Одещини залишаються без світла

Більшість жителів Одещини залишаються без світла

Ситуація зі станом енергетичних систем України, через атаки російської армії, критична, а в Одеській області зокрема без електропостачання залишаються 70% жителів. 

Про це розповів генеральний директор компанії ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор'єв, повідомляє Суспільне Одеса.

Щодо 30%, яким постачають електроенергію, то їх не вимикають завдяки спільній лінії з об'єктами важливої інфраструктури. 

"Атака, яка була позавчора, пошкодила велику кількість енергетики і диспетчер не встиг зреагувати. Спрацювала протиаварійна автоматика, яка і відключила велику кількість клієнтів. Це була глобальна аварія, яка проходила і по інших областях України", — розповів Дмитро Григор’єв.

Він наголосив, що екстрені відключення можуть тривати до кінця тижня, доки ситуація не стабілізується.

Зранку 17 листопада компанія ДТЕК Одеські електромережі повідомила про те, що за розпорядженням НЕК Укренерго в Одеській області продовжується режим екстрених відключень світла.

Між тим зранку 17 листопада російські загарбники завдали ракетного удару по Одещині. Постраждав інфраструктурний об'єкт.

Режим екстрених вимкнень електроенергії впровадили 16 листопада. До того 15 листопада, в Одеській області була зареєстрована найдовша повітряна тривога за увесь час повномасштабного вторгнення рф. Вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18 й була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України. Ці обстріли торкнулися навіть Молдови та Польщі.

Поділитися