02 березня 2022 р. 18:53

Більше тисячі ізмаїльських родин отримають гуманітарну допомогу від Румунії

Більше тисячі ізмаїльських родин отримають гуманітарну допомогу від Румунії

В Ізмаїл прибула чергова партія гуманітарної допомоги з румунських міст Тулча та Галац. Напередодні місто отримало від сусідів ще дві партії товарів першої необхідності. Їх доправили морськими катерами по Дунаю та фурами, передає кореспондентка ІзбірКома з посиланням на заяву мера Ізмаїла Андрія Абрамченка.

«Це ті муніципалітети, мерії, які разом із нами беруть участь у реалізації транскордонних проєктів. Адміністрація Тулчі та Галаца першими прийшли нам на поміч. Керівництво цих міст оперативно зв’язалося зі мною та запропонувало допомогу. Я дуже вдячний нашим друзям з Румунії», - розповів ізмаїльський міський очільник під час сьогоднішнього брифінгу.

Наразі на українсько-румунському кордоні формується гуманітарна допомога з товарів першої необхідності від небайдужих громадян Румунії. Люди звозять до пунктів пропуску найнеобхідніше. Товари складають до машин, які найближчим часом також прибудуть до Ізмаїла.

Наразі співробітники міських комунальних установ зі сфери освіти сортують отримані речі та харчі, оцінюють їхню загальну кількість. Це крупи, рибні та м’ясні консерви, дитяче харчування, одяг. В першу чергу гуманітарну допомогу волонтери разом із соціальними робітниками завезуть додому одиноким хворим людям, просто одиноким містянам, які потребують уваги та помочі. Також товари від румунської сторони отримають родини, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, 15 родин із дітьми, що перебувають під опікою. Загалом це більше 1 тисячі родин. Маршрути та графіки доставки гуманітарної допомоги ізмаїльчанам вищезгаданих категорій вже розроблені та узгоджені.

Зазначимо, що після перерви, викликаної військовими діями в Україні, два перевізника з 1 березня відновили автобусні перевезення пасажирів з Ізмаїла до Одеси і у зворотньому напрямку.

1 березня державою-агресором вже здійснено ракетний обстріл по військовій частині біля с. Лощинівка Ізмаїльського району, внаслідок чого загинув один військовослужбовець, одну особу поранено та повторно завдано удар по військових об’єктах в м. Арцизі. А через удар по с. Дачне пошкоджено житлові об’єкти, щодо постраждалих інформація наразі з’ясовується. 

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома.

Поділитися