15 грудня 2021 р. 10:41

Журналістський рейтинг: Труханов став впливовішим, а Кауфман втратив

Журналістський рейтинг: Труханов став впливовішим, а Кауфман втратив

Одеський міський голова Геннадій Труханов впродовж року став більш впливовим в країні, а бизнесмен Борис Кауфман навпаки.

Принаймні так вважають у журналі "Фокус", який оприлюднив свій черговий рейтинг "100 найвпливовіших українців".   

Мер Одеси зокрема в рейтингу 2021 року посів 64 місце, а в рейтингу минулого року взагалі не входив до лав 100 найвпливовіших людей країни.

А от бизнесмен та власник "Фокуса" Борис Кауфман, який у рейтингу 2020 року посідав четверте місце за впливовістю, цього року опинився на 49 місці. 

Колишній голова Одеської обласної адміністрації Ігор Палиця також став впливовішим на думку експертів журналу та посів 16 місце у 2021 році проти 27 місця у 2020 році. 

Ще один колишній очільник Одеської ОДА, а згодом міністр охорони здоров'я Максим Степанов взагалі випав з рейтингу, хоча минулого року посідав там 29 місце.

Що ж до першої п'ятірки найвпливовіших осіб, то на першому місці залишився президент Володимир Зеленський. З другого місця на третє бізнесмен Рінат Ахметов посунув керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Четверте місце посів секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Данілов. Колишній спікер Андрій Розумков посів п'яте місце.

      

Нагадаємо, найбагатшим бізнесменом на Одещині є забудовник Аднан Ківан, а найдинамічніше багатіє Андрій Ставніцер

 У травні за даними "Forbes Україна", найбагатшим одеситом був бізнесмен сирійського походження Аднан Ківан. В загальному рейтингу заможних українців він посів 42 позицію. 

Найбільший вплив на політику Одеси та області, на думку аналітиків Фонду "Демократичні ініціативи", станом на травень мав чинний міський голова Одеси Геннадій Труханов, а позиції голови обладміністрації Сергія Гриневецього сильніші за позиції президента Володимира Зеленського. 

Поділитися