05 вересня 2021 р. 21:53

Землю під одеським санаторієм поділять на дві частини

Землю під одеським санаторієм поділять на дві частини

На сайті Одеської обладміністрації опубліковане розпорядження за підписом її очільника Сергія Гриневецького, що стосується землевпорядкування санаторію ім. В.П. Чкалова.

З тексту документу стало відомо, що 6 серпня 2021 року державний заклад «Спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій імені В.П. Чкалова» Міністерства охорони здоров’я України звернувся до ОДА з відповідним проханням. І 2 вересня голова ОДА підписав розпорядження, яким надає дозвіл зазначеному ДЗ на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 15,9043 га (кадастровий номер 5110137500:47:004:0012). Вона розташована за адресою: Одеська область, м. Одеса, Французький бульвар, буд. 85 і перебуває в постійному користуванні санаторію (номер запису про інше речове право: 38975582 від 30 жовтня 2020 року). Отже, заплановано поділ вищезгаданої ділянки на дві: орієнтовними площами 0,7692 га та 15,1351 га. 

На Публічній кадастровій карті дійсно є інформація про зазначену ділянку.



Нагадаємо, днями Південно-західний апеляційний господарський суд підтвердив законність ухвали суду першої інстанції, якою  Громадській організації "Одеська обласна організація Фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України"  були заборонені будь-які будівельні роботи за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 27. 

8 червня 2021 року бульдозер та екскаватор під прикриттям співробітників невстановленої служби охорони, зламавши огорожу, вдерлись на територію Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова. Про це повідомили у пресслужбі вишу, зазначивши, що йдеться про ділянку за адресою: Шампанський провулок, 2. Адміністрація вишу вважає, що відбувається спроба рейдерського захоплення ділянки.  Міністерство освіти і науки України заявило, що тримає ситуацію щодо конфлікту на території ОНУ під постійним контролем та сприятиме університету у відстоюванні інтересів у правовому полі.

У березні 2021 року трактор з ковшем і вантажівка МАЗ також заїхали на територію студмістечка Одеського національного університету ім. Мечникова у Шампанському провулку. Проте тоді техніку супроводжували представники Приморської адміністрації міста, і свої дії вони пояснили необхідністю демонтажу бетонного блоку на алеї під'їзду до гуртожитків. 

У квітні стало відомо, що орендарі пляжів «Чкаловський» та «Лагуна» проводили там роботи без погодження з муніципалітетом, тож наразі мерія змусила їх припинити діяльність. Про це повідомив заступник начальника управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міськради Віталій Парфьонов

Поділитися