21 червня 2021 р. 17:14

Вперше в Україні жінка-нацгвардієць заступила черговою військових нарядів

Вперше в Україні жінка-нацгвардієць заступила черговою військових нарядів

Першою жінкою, що заступила на патрульну службу в якості чергової військових нарядів, стала лейтенантка Вікторія Симоненко.

Про це повідомили у пресслужбі військової частини Нацгвардії України №3012.

У повідомленні зазначається, що офіцерка прибула до частини п'ять місяців тому, після навчання у Національній академії НГУ в Харкові, і стала першою жінкою, що обійняла посаду в ротній ланці бригади.

«Для мене це велика честь і я пишаюсь тим, що я перша, хто не побоялась і досягла цього», - розповідає Вікторія. «Тепер я виконую обов’язки, що раніше довіряли лише чоловікам, але я не бачу в цьому нічого надприродного. Я не боюся брати на себе таку відповідальність, і я готова показати чому я навчилась за цей час. Мало просто стати першою – слід ще правильно і сумлінно виконувати свої обов’язки, показати себе добре, аби колеги дивились і думали: так, вона з усім впорається. Того ж хочу побажати і іншим жінкам – якщо ти не братимеш на себе відповідальність, то ніколи не рухатимешся кар’єрними сходами».

Окрім того, під час одного з перших патрулювань лейтенантка затримала чоловіка для перевірки документів, і виявилось, що він у розшуку.

Згідно з Інструкцією про організацію та несення служби з охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки військовими частинами Національної гвардії України, черговий військових нарядів - посадова особа із числа офіцерів територіальних управлінь, військових частин (підрозділів), головних старшин військових частин та батальйонів (рот) НГУ, призначена начальником територіального управління (командиром військової частини) НГУ для керівництва діями військових нарядів.

Нагадаємо також, що перед засіданням комісії зі свободи слова головний редактор ІзбірКома Валерій Болган повідомив, що до початку зазначеного заходу черговий співробітник Національної гвардії намагався не пустити його в будівлю. При цьому правоохоронець вимагав від журналіста, щоб той зателефонував до пресслужби обласної ради та викликав її співробітників, які мали провести його у відповідний кабінет. 

Валерій Болган за юридичного супроводу Громадського центру правосуддя оскаржив у суді Правила пропускного режиму до будівлі, де знаходяться Одеська обласна державна адміністрація та обласна рада. Відповідачами є військова частина №3012 Національної гвардії України та голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Поділитися