03 березня 2021 р. 22:15

Верховна Рада України хоче скасувати адмінарешт за придбання наркотиків "для себе"

Верховна Рада України хоче скасувати адмінарешт за придбання наркотиків "для себе"

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини.     

Йдеться серед іншого про скасування адміністративного арешту на термін до 15 днів за незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах. 

При цьому збільшується розмір штрафу - з 850 гривень до 1,7 тис . гривень (з 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до 100).

Також пропонується скасувати адмінарешт за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді.

За це рішення проголосували 313 народних депутатів, серед яких: Ігор Васильковський, Сергій Колебошин, Степан Чернявський, Олег Колєв, Олександр Ткаченко, Олександр Горенюк («Слуга народу»), Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»), Антон Кіссе та Анатолій Урбанський (депутатська група «Партія «За майбутнє»»).

Олексій ЛеоновАртем Дмитрук  («Слуга народу») були відсутні.

Тетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя») утрималася.

Обрані за списками: Микола Скорик («Опозиційна платформа - За життя») - відсутній, Андрій Костін («Слуга народу»), Іван Шинкаренко та Юлія Діденко («Слуга народу») підтримали.

Нагадаємо, Верховна Рада України 2 березня ухвалила у першому читанні законопроєкт № 4535 про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост. 

Верховна Рада України затвердила заяву у зв’язку з сьомою річницею початку Євромайдану та подій Революції Гідності, за що проголосували 295 народних обранців. 

Верховна Рада України посилила відповідальність за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

  

Поділитися