28 квітня 2021 р. 09:35

В Одеській висотці впав ліфт з пасажирами: двох постраждалих госпіталізували (оновлено)

В Одеській висотці впав ліфт з пасажирами: двох постраждалих госпіталізували (оновлено)

Ліфт з пасажирами впав в одеській висотці на вулиці Говорова, 10-г. 

Як повідомили ІзбірКому в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, ліфт не встиг піднятися, тож падав з першого поверху в паркінг з висоти 7 метрів. 

В кабіні ліфту знаходились сім осіб, проте допомога їм не знадобилась, всі вийшли самі. Повідомлень про госпіталізацію рятівникам не поступало.  

11:18 Вказану подію працівники Слідчого управління ГУНП в Одеській області кваліфікували за ч.1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) та ч.2 ст.367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України. 

В поліції уточнили, що під час події в ліфті знаходилося восьмеро чоловіків. Усі вони були доставлені в лікарню, де проходять обстеження на наявність тілесних ушкоджень. 

11:37 За даними муніципалітету станом на 11:30 двох постраждалих госпіталізовано до нейрохірургічного відділення, обидва в стабільному стані середньої тяжкості з поєднаною травмою голови, грудної клітки, хребта, скелету. Інші постраждалі не потребували госпіталізації, після ретельного обстеження і надання допомоги залишили приймальне відділення.

 Нагадаємо, в грудні 2020 року повідомлялося, що в Одесі зупинена робота 1 тисячі 300 ліфтів, а щорічно зупиняють близько 200. 

В тому році на ремонт ліфтів в Одесі запланували 111 мільйонів 24 тисячi гривень, з яких 100 мільйонів мали піти на ремонт в житлових будинках.

Поділитися