08 грудня 2021 р. 11:02

В Одеській області за 10 місяців сталося понад 13 тисяч дорожньо-транспортних пригод

В Одеській області за 10 місяців сталося понад 13 тисяч дорожньо-транспортних пригод

Кількість дорожньо-транспортних пригод в Одеській області за 10 місяців 2021 року сягнула 13 тисяч 670, що на 7,06% більше ніж за відповідний період минулого року. 

Про це повідомляє Опендатабот, платформа для роботи з відкритими даними, посилаючись на дані Національної поліції.

Загалом за 10 місяців 2021 року в Україні сталося 154 тис. 480 ДТП. Це на 14% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Натомість випадки аварій із постраждалими зменшилися на 6%, а із загиблими – на 9%.

Найбільший сплеск аварійності зафіксовано в Івано-Франківській та Миколаївській областях. В обох регіонах кількість ДТП збільшилась на 24%. 

Натомість кількість ДТП з постраждалими у більшості областей України зменшилась.

Найкраща динаміка спостерігається в Одеській та Волинській областях. В Одеській області кількість таких випадків скоротилася на 21%, а у Волинській — на 20%. У Києві та Київській області кількість аварій із постраждалими скоротилася на 8% (3122 випадки проти 3381).

Найгірша динаміка по ДТП з постраждалими зафіксована в Івано-Франківській та Тернопільській областях. Загальна кількість подібних випадків зросла на 21% та 20% відповідно. 

Кількість ДТП із загиблими за 10 місяців поточного року зменшилась на 9% відносно аналогічного періоду 2020 року. Найкраща динаміка спостерігається у Запорізькій (-27%), Київській (-21%) та Одеській (-21%) областях. Гірше за всіх відзначились Тернопільська (+31%) та Чернівецька області (+26%).

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції розслідують обставини аварії за участю службового автомобіля виконуючого обов'язки заступника начальника поліції Одеської області Олександра Гостіщева, в результаті якої травмувалася жінка. Високопосадовець поліції начебто їхав розбирати конфлікт між мерією та громадською організацією "Рапіра". 

Нагадаємо, троє працівників поліції загинули, ще один травмований через дорожньо-транспортну пригоду, що сталася по дорозі з Татарбунар у Сарату в селі Зоря в серпні.

У липні прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох поліцейських, обвинувачених у скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина.

Прокурори оскаржили в апеляційному порядку вирок Київського районного суду, яким у грудні 2020 року співробітника одного з районних відділів поліції Одеси визнано винним у скоєнні ДТП та засуджено до 3 років ув’язнення із звільненням від відбування покарання з встановленням іспитового строку 1 рік. Йдеться про випадок, що стався в січні 2020 року, коли нетверезий молодий співробітник поліції зніс автомобілем шлагбаум у міжквартальному проїзді біля супермаркету на Люстдорфській дорозі в Одесі та травмував двох людей.  

Торік службовий транспорт ГУ НП в Одеській області 23 рази був учасником дорожньо-транспортних пригод, а за чотири місяці поточного року зареєстровано шість таких випадків.

Поділитися