03 листопада 2021 р. 13:33

В Одесі сім директорів навчальних закладів були звільнені через побори

В Одесі сім директорів навчальних закладів були звільнені через побори

Сім директорів закладів освіти в Одесі за останні шість років були звільнені з роботи через побори та репресії щодо батьків та дітей, які не бажали платити ці побори.

Про це повідомила під час сесії міської ради 3 листопада директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Втім, за її словами, законодавство надає можливість закладам освіти користуватись фінансуванням благодійних фондів чи благодійною допомогою з боку батьків.

"Благодійні кошти не заборонені, заборонені саме побори та утиски дитини через неможливість чи небажання платити ці побори. Але є такі статі видатків, які не передбачають фінансування за рахунок освітньої субвенції чи з бюджету міста. І ми це чудово усвідомлюємо", - зазначила вона.  

За словами Олени Буйневич департамент розглядає кожне повідомлення від батьків щодо можливих поборів.

Нагадаємо, учні 5-11 класів одеських шкіл зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники.

Інтерактивну мапу шкіл та дитячих садків, за допомогою якої можна ознайомитися з бюджетними надходженнями та батьківськими внесками щодо кожного закладу, запрацювала в Одесі до 2021-2022 навчального року. 

Поділитися