27 вересня 2021 р. 22:06

В Одесі 60 шкільних класів перейшли на дистанційне навчання

В Одесі 60 шкільних класів перейшли на дистанційне навчання

Школи та позашкільні заклади Одеси, де хворіють понад 20% учнів, будуть йти на карантин. Наразі на дистанційне навчання перейшли 60 класів.

Про це повідомила в понеділок, 27 вересня, директорка департаменту освіти Одеської міськради Олена Буйневич.

Вона зазначила, що на сьогодні 100% шкіл міста та дитячих садків дотримали умову про вакцинацію 80% співробітників і всі вони можуть працювати в умовах «жовтої» зони карантину.

Зазначимо, що раніше Олена Буйневич повідомила, що 27 вересня всі школи, дитсадки та інші заклади освіти, що перебувають у підпорядкуванні Одеській міській раді, працюватимуть у звичайному режимі.

Станом на 24 вересня лише дві школи Одеси не відповідали цим вимогам, а саме ліцей "Європейський" та школа № 51. Вчора пас задніх лише зазначений ліцей.

А 21 вересня Олена Буйневич у дописі в мережі Facebook прокоментувала готовність навчальних закладів міста до режиму посиленого карантину.  Посадовиця стверджувала, що в разі оголошення найближчими днями "жовтої" зони в Одесі працюватимуть 78 шкіл, 85 дошкільних навчальних закладів та 9 закладів позашкільної освіти. Станом на сьогодні щеплення від коронавірусної хвороби зробили близько 70 відсотків працівників закладів освіти. 

Водночас директор департаменту освіти і науки Одеської обладміністрації Олександр Лончак 24 вересня повідомив: "Отже, починали ми цей тиждень з 42% і перспективами закриття закладів, а завершуємо з 54,77% і функціонуванням садочків, початкових, спеціальних шкіл та очним процесом у закладах, де щеплено понад 80%". Таким чином, в Одесі деякі виші працюватимуть дистанційно.

Поділитися