07 червня 2021 р. 13:44

В мерії задоволені пішохідним експериментом в центрі Одеси

В мерії задоволені пішохідним експериментом в центрі Одеси

Одесити позитивно оцінили ідею переходу частини центру міста в пішохідний режим, хоча водії спершу намагалися конфліктувати з поліцією через перекриття.

Про це повідомив під час апаратної наради директор департаменту транспорта, зв'язку та організації дорожнього руху Сергій Тетюхін.

За його словами, під час дії пішохідного режиму у суботу та неділю комунальники та волонтери опитали 60 людей, і 85% з опитаних зазначили, що задоволені таким режимом. 80% саме прийшли до центру через такий перехід, щоб гуляти вулицями, а 50% з опитаних взагалі залишили автівки вдома, щоб відвідати центр міста без авто. 

Хоча напочатку роботи пішохідної зони, за словами Сергія Тетюхіна, комунальники та поліція зіткнулися з негативною реакцією водіїв. 80% водіїв, які намагалися проїхати центром та зіткнулися із перекриттям, стверджували, що нічого не знали про це.

"Ми неодноразово повідомляли про це. Про це писали ЗМІ. Департамент туризму навіть розташував на під'їздах сіті-лайти, проте все одно водії були здивовані", - зазначив Сергій Тетюхін.      

Подекуди водії вводили постових в оману стверджуючи, що мешкають у пішохідній зоні. До них спершу не застосовували жорстких санкцій. Склали лише дев'ять протоколів на найбільш нахабних порушників. 

Деякі власники крамниць і ресторанів, за словами директора департаменту, побоювались, що втратять клієнтів через неможливість під'їхати до закладів автівкою.

"Проте виявилось, що клієнтів навіть трохи побільшало, за їхніми оцінками", - зазначив посадовець.

 4 червня, з 19:00 до 24:00 6 червня, в центрі Одеси запрацювала пішохідна зона. Такий режим роботи буде зберігатися в усі наступні вихідні і святкові дні.

Поділитися