22 квітня 2021 р. 15:27

В Ізмаїлі починають круїзний сезон

В Ізмаїлі починають круїзний сезон

Круїзний теплохід Diana під прапором Голландії, на борту якого 82 пасажири і 15 членів екіпажу, пришвартується до причалу на набережній Луки Капікраяна в Ізмаїлі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко

За його словами, це перший візит круїзного судна туроператора SC Webмedia SRL (директор - Маріус Крівоценку): з наступного тижня оператор планує привозити туристів в Ізмаїл щотижня до кінця жовтня цього року.

Туристичний маршрут Diana виглядає так:

  • По п'ятницях - вихід з повіту Тулча (населений пункт Нуферул) і прихід по обіді в Ізмаїл на морвокзал.
  • Ізмаїл - стоянка до неділі, а в неділю судно йде в місто Суліна, там залишається на ніч.
  • Населений пункт Сфинту-Георге (з ночівлею).
  • Вівторок - відвідування населеного пункту Кришан з ночівлею і виходом на маленьких човнах в Міла 23.
  • Судно повертається в Нуферул, де відбувається зміна туристів.

Diana - перше і поки єдине іноземне судно, яке за останні 30 років курсує тільки по дельті Дунаю з відвідуванням Ізмаїла, який обіцяє стати родзинкою круїзу.

Іноземні туристи зможуть познайомитися з визначними пам'ятками міста (за основним туристичним маршрутом), відвідати музеї та дізнатися про історію, мультикультурності й колорити бессарабського міста.

«Є всі підстави для кратного збільшення в недалекому майбутньому кількості суднозаходів в Ізмаїл. Вже в 2022 році місто побудує міні-порт для малих плавзасобів (і яхт) в рамках транскордонного європейського проєкту «CBConnect-Trans - Розвиток інтермодального транскордонного сполучення за маршрутом Ісакча - Орлівка - Тулча - Ізмаїл», в якому виконавчий комітет Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеській області є українським партнером», - зазначив мер.

Нагадаємо, Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатять за поточний ремонт зупинок у місті. 

В Ізмаїлі запрацювала нова киснева станція. 

Раніше була підписана угода в рамках транскордонного проєкту «CBC-SAFETY - Попередження і боротьба з організованою злочинністю і поліцейське співробітництво через транскордонні центри на кордоні Румунія-Україна», однією зі сторін-учасників якого є Ізмаїл.

А Європейська Комісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради ЄС про підписання угоди про Спільний авіаційний простір між Україною, Європейським Союзом та його державами-членами.

Поділитися