11 жовтня 2021 р. 11:21

У вересні одеська міськДАБІ нарахувала в місті 27 нахаббудів

У вересні одеська міськДАБІ нарахувала в місті 27 нахаббудів

Спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради впродовж вересня перевірили 58 об’єктів, серед яких чимало фактів реконструкцій будинків, а також квартир та будівель в центрі міста тощо.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник управління Олександр Авдєєв.

За його словами, інспектори також виявили 27 нахаббудів. Підсумками перевірок стала 61 постанова про штрафи на суму 1 мільйон 96,3 тисячі гривень за один місяць.

Основна частина порушників - фізичні особи на 357 тисяч 850 гривень, а юридичні – на 738 тисяч 423 гривні.

Зазначимо, що протягом першого півріччя 2021 року управління Державного архитектурно-будівельного контролю Одеської міської ради оштрафувало порушників містобудівних норм на 3 мільйони 688,9 тисячі гривень, що на півмільйона більше за попередній рік. Загалом представники управління провели 110 перевірок. Тобто за один місяць спеціалісти провели більше перевірок ніж за квартал. 

Між тим напочатку вересня Кабінет Міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію та передав її повноваження новоствореній Державній інспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).  

Також у вересні спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради зупинили спроби незаконної  багатоповерхової забудови на Стовбовій, 17-а та Вільямса, 62/1 - Корольова, 55-59. 

Поділитися