29 липня 2021 р. 08:58

У Подільському районі вогонь знищив 13 гектарів зернових

У Подільському районі вогонь знищив 13 гектарів зернових

На території Окнянської територіальної громади Подільського району Одещини сталася пожежа на полі. Поліцію про це поінформували фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій. Після гасіння пожежі поліцейські провели низку першочергових слідчих дій - оглянули місце події, допитали свідків і власника земельної ділянки, повідомила пресслужба ГУНП в Одеській області.

Вогонь знищив 13 гектарів врожаю. Відомості про подію внесені доі Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.194 ("Умисне знищення або пошкодження майна") Кримінального кодексу України.

Як зазначив представник Подільського районного відділу поліції Володимир Темрієнко, про причини займання зернових говорити зарано - слід дочекатися висновку спеціалістів пожежно-технічної служби.

Водночас громадянам варто пам'ятати: під час літньої спеки для виникнення великої пожежі на відкритій території достатньо маленької іскри, нагадав правоохоронець. Також поліцейський розповів, що в селі Флора через несправність автомобіля охоронця на полі загорілася стерня, була вірогідність займання розташованого поряд поля з соняхами. За допомогою вогнегасника чоловік загасив стерню, а ось автівка згоріла вщент.

Нагадаємо, пожежа в одному з приміщень заводу "Сальканат" на вулиці Водопроводній неподалік від залізничного вокзалу сталася вранці 7 липня. 

Після отримання виклику рятувальники прибули на місце пожежі, яка виникла у 30-типоверховому будинку. Така була легенда навчань, що відбулися в Одесі, повідомила пресслужба регіонального Головного управління ДСНС.

До Приморського районного суду передали обвинувальний акт стосовно власника готелю на вулиці Посмітного, де в січні 2021 року спалахнула пожежа.

Наразі продовжується розглядання справи щодо колишнього начальника ГУ ГСЧС в Одеській області Віктора Федорчака. 

Експосадовець підозрюється у неналежному виконанні своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, зокрема пожежі:

У муніципалітеті планують прийняти в комунальну власність від Міністерства освіти і науки згорілу будівлю на Троїцькій, 25. Такий проєкт розробляє департамент комунальної власності.

Поділитися